Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nyaralás foglalási kisokos gyerekkel utazóknak

Meglépnétek a télből a nyárba? Síelni mennétek de nem tudjátok hogyan kezdjetek neki a szervezésnek? Ha igen valamelyik kérdésemre a válaszod Neked szól most ez az írásom. Megtudhatod hogyan lehet úgy külföldre utazni, hogy elkerüljük a felesleges kiadásokat, de igényeinknek megfelelő helyet találjunk. Mivel kisgyermekesek vagyunk és a tapasztalat azt mutatja, hogy az olvasóim nagy többsége is családdal utazik, így most is innen közelítem meg a témát - ennek ellenére kezdő utazóknak is jól jöhetnek az ötleteim.


A családi nyaralás tervezésénél talán a legfőbb dolog, hogy konszenzusra jussunk a velünk együtt utazókkal, mind célország, szálláskategória, egyéb igények (pl. kavicsos vagy homokos tengerpart, közelben található látnivalók...) terén, ha ez nincs meg el se induljunk, valaki biztosan nem lesz elégedett és nézhetjük végig az unott arcát. Sorra vettem milyen honlapok jöhetnek jól, ha utazásra adjuk a fejünket és én hogyan használom ezeket.

Tovább

New York-i kaland egy 14 hónapos kisfiúval

Sokat gondolkoztam hogyan is kellene megírni ezt a bejegyzést, de most, hogy már nem gyötör a jetlag és Kristófnak is kijött a 4. őrlőfoga (jupiii) képes voltam értelmes mondatokká rendszerezni a fejemben kavargó kósza gondolatokat.
Februárban döntöttük el, hogy áprilisban repülőre ülünk Kristóffal és meglátogatjuk párom bátyjáékat New Yorkban. Ez előtt az út előtt sokkal kevésbé izgultam, mint a phuketi nyaralás előtt, mivel a miénknél sokkal fejlettebb országba utaztunk, ez alapján a listám is kicsit lazábbra vettem, gyakorlatilag meg sem nyitottam az erről szóló bejegyzést (itt olvashatjátok:http://hetmerfoldeskiscsizma.reblog.hu/repules-csecsemovel-kisgyerekkel ) - na meg emlékezetből is elég jól megy már a dolog. Az út idején Kristóf stabilan járva, hosszú sétákra volt képes, egyedül evett és napközben 1-szer, kb 1-1,5 órát aludt, egyértelműen kommunikálta az igényeit (üdvözöllek dackorszak, nem vártunk túlságosan). Ezeket csak azért tartom fontosnak, mert szerintem gyerkőcöket nem lehet "hónapokban mérni", inkább az érettségük mérvadó, ehhez viszonyítva készült a poszt. Kategóriákra szedtem a tapasztalataimat, fogadjátok szeretettel:

Tovább

Szabin a Mami 2. - Bambara Hotel

2016 augusztusában megakadt a szemem egy facebook hirdetésen, hogy édesanyák készítenek meglepetés dobozt édesanyáknak. Rákattintottam, majd szembejött velem két szuperanyu Kata és Dia, akik megálmodták ezeket a dobozkákat és minden évszakban kreatívabbnál kreatívabb dolgokkal pakolják tele babák és anyukák nagy örömére. Meg is rendeltem az első Mommy Mia boxunkat, amiben volt egy szórólap (is) egy bizonyos Szabin a mami 2. mamatáborról. Osztottunk szoroztunk apával és úgy döntöttünk miért ne vennénk részt mi is, így október 9-11-ig a Bambara Hotel vendégszeretetét élvezhettük sok-sok babás családdal együtt.

Tovább

Bemutatkozás 

Sziasztok!

Mint, ahogy a "Magamról..." rovatban is olvashattátok egy 22 éves életvidám kismama vagyok, aki nem bír megülni a fenekén. Már régóta gondolkoztam, hogy elkezdek blogot írni, de a munka és a tanulás mellett nem ez volt az a dolog, ami lekötött volna, így mindig húztam-halasztottam. 2015 májusában azonban hatalmas fordulatott vett az életem, megfogant a kisfiam, így kicsit több időm van itthon ülni. Na jó, őszintén szólva néha jólesik egész nap pizsamában lenni és csak akkor kikelni az ágyból, ha nagyon muszáj - de talán ez a betöltött 8. hónapban teljesen normális dolog. Úgy érzem eljött az idő, hogy virtuális papírra vessem a gondolataimat és megosszam veletek a tapasztalataimat, hogy milyen felfedezni a világot egy csöppnyi élettel a pocakomban, aki már nem is olyan pici.

Tovább

hetmerfoldeskiscsizma

blogavatar

Blog egy kiscsalád utazásairól - nem csak családoknak. :)

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />